ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2022-05-19 Pressrelease

4 600 studenter runt om i Norden får tillgång till grön fordonspool

OurGreenCar tecknar ett treårigt, rikstäckande ramavtal för gröna mobilitetslösningar med Studentbostäder i Norden (publ.) (SBS). Först ut bland projekten är studentfastigheterna i Oxie i Malmö. Här får 548 studentbostäder tillgång till en gemensam fordonspool med eldrivna lådcyklar och elbilar.

Med 4 600 studentbostäder på 17 studieorter runt om i Norden äger, förvaltar och utvecklar SBS långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. I takt med att bolaget fortsätter växa har också ambitionen om att fler studenter ska ha tillgång till hållbara bostäder gjort det. Ett steg i att växla upp hållbarhetsarbetet har varit att teckna avtal med fossilfria fordonspoolen OurGreenCar. 

SBS är en självklar samarbetspartner för OurGreenCar ur flera aspekter, dels arbetar bolaget aktivt med att utveckla sitt hållbarhetsarbete, dels är också de boende i fastigheterna en passande målgrupp. Studenter är framtiden, liksom fossilfria fordonspooler. 

Studenter är en yngre skara människor och vår nästa generation. De får nu möjlighet att adaptera sig i tidig ålder till delningsekonomiska lösningar. Det är ett viktigt steg i hållbarhetsresan som vi måste ta, säger Kenneth Falk, medgrundare av OurGreenCar.

I sin hållbarhetsrapport för 2021 berättar SBS att de växlar upp sitt hållbarhetsarbete bland annat genom hållbara obligationer om totalt 600 MSEK, reducerad klimatpåverkan med fjärrvärmeanvändning och genom att teckna ramavtal för 100 procent grön el i fastigheterna. Det sistnämnda innebär att även elen som driver fordonen i fordonspoolen kommer vara fossilfri. 

Vårt mål är att skapa framtidens studentboenden. Genom avtalet med OurGreenCar främjar vi både ett aktivt och hållbart studentliv. Att kunna ta sig från A till B på ett hållbart och samtidigt smidigt sätt underlättar vardagen för våra hyresgäster. Det frigör mer tid för studierna – och således goda studieresultat och ett bättre välmående, säger Rebecka Eidenert, vd på SBS.

Det första projektet i ramavtalet startar i augusti 2022 och först ut är 548 studentbostäder i Oxie, där en grön fordonspool med elbilar och eldrivna lådcyklar implementeras vid studentboendena.  

Vi jobbar aktivt med beteendeförändring och kommer vid starten av projektet arrangera ett evenemang där studenterna kan komma för att få hjälp med att komma igång och provköra fordonen. Detta ska underlätta för studenterna och öka användningen av fordonspoolen, säger Kenneth Falk. 

Vidare ser OurGreenCar att utrullningen av en grön fordonspool kommer att tas väl emot av studenterna runt om i Norden när det fortsätter implementeras.

Jag tror att studenterna kommer vara mycket positiva till en grön fordonspool. Studentekonomi är inte synonymt med att äga och köra runt med elbil eller eldrivna lådcyklar. Det här ger dem möjlighet att ta sig runt med fordon när de behöver utan att det kostar skjortan. Vi har några av landets lägsta tariffer, något som rimmar väl med studentekonomi, avslutar Kenneth Falk.

Om Studentbostäder i Norden

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.
 

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad