ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-05-12 Nyhet

Årets bästa byggnad i Göteborg blir grönare med OurGreenCar

Från och med den 1a maj 2020 kommer BRF Viva, som har utsetts till "Årets Miljöbyggnad 2019" och “Årets bästa byggnad” av Göteborg Stad, att erbjuda sina boenden Sveriges grönaste bilpool via OurGreenCar. Det som är extra speciellt med just denna bilpoolen är att den även kommer vara öppen externt. Det ger både de boende och andra glada göteborgare möjlighet att använda bilpoolen!

I centrala Göteborg har Riksbyggen byggt BRF Viva. BRF Viva är ett resultat av flera års forskning kring hur vi kan bygga, bo och leva så hållbart som möjligt. Riksbyggen har tagit fram flera olika hållbarhetsåtgärder för att de boende både ska spara pengar och vara snälla mot miljön. De olika åtgärderna är bland annat solcellsanläggning med egenproducerade el, energilagring i begagnade bussbatterier och klimatförbättrad betong. BRF Viva har utsetts till “Årets bästa byggnad”, vilket är ett av det finaste priset en byggherre kan få i Göteborg. Riksbyggen lägger ett stort fokus på hållbarhet och därför är det framförallt kul att priset går till en nybyggnation med fokus på just hållbarhet. Nu vill Riksbyggen och BRF Viva göra boendet ännu grönare via företaget OurGreenCar med sina miljömärkta bilpooler.

– För oss är det viktigt att möta våra boendes behov om att kunna transportera sig enkelt och smidigt på ett hållbart sätt. Vi tycker att OurGreenCar är både engagerade och ligger i framkant vad gäller framtidens transportsätt och därför är det roligt att Brf Viva kommer att ha en bilpool från dem. Bilpoolen är en viktig del av föreningens mobilitetstjänster och en del av lösningen till att ställa om mot ett hållbart samhälle, Säger Charlotta Brolin, Hållbarhetsspecialist på Riksbyggen, Mo Göteborg, Region Väst

OurGreenCar har Sveriges grönaste bilpooler märkta enligt Bra Miljöval. De vill göra Sverige fossilfritt och bidra till att bland annat fastighetsförvaltare på ett smart sätt kan göra det enklare för sina boende att leva hållbart. Genom att ha tillgång till en bilpool kan de boende använda det som ersättning för, eller komplement till, det traditionella bilägandet och därav minska sitt klimatavtryck. OurGreenCar vill lyfta fram vikten av att bara ta bilen vid längre sträckor och istället promenera eller ta cykeln vid kortare sträckor. De vill införa ett större miljömedvetet tänk kring mobilitet och hur vi transporterar oss. Just därför har de skapat bilpoolslösningen som möjliggör att fortsätta åka kollektivt, cykla och promenera genom att inte vara bunden till sin bil. Det är vad de kallar för hållbar mobilitet.

I de flesta fall är OurGreenCar’s bilpool enbart ägnad för de boende men det som gör BRF Viva unikt är att bilpoolen även kommer att vara öppen externt. Det innebär att personer i Göteborg kommer att kunna använda tjänsten även om de inte bor i BRF Viva. Bilarna bokas då enkelt via OurGreenCar’s mobilapp eller via deras bokningssida. Bilpoolen består av tre elbilar och finns vid Guldheden i centrala Göteborg i direkt anslutning till BRF Viva. OurGreenCar och BRF Viva är nöjda över sitt arbete tillsammans för en grönare framtid och ser fram emot öppningen av bilpoolen så att ännu fler kan upptäcka hur enkelt det kan vara att transportera sig mer hållbart.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad