ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-08-28 Pressrelease

Bilpoolsföretaget OurGreenCar växer starkt

OurGreenCars mobilitetslösningarna har sålts i Stockholm, Göteborg, Malmö och i 9 ytterligare större städer i Sverige. Försäljningen har ökat med 300% det senaste halvåret.

OurGreenCars hembaserad fordonslösning fortsätter att öka i popularitet då den löser problem som stationsbaserade och fleetlesslösningarna har när det gäller den bekvämlighet man är van vid från att äga bil. Det gröna bilpoolsföretaget har nu funnits i två och ett halvt år och har gått hårt framåt på marknaden. Mobilitetslösningen har sålts till 12 städer i Sverige och försäljningen har ökat med 300% bara de senaste 6 månaderna, Coronakrisen till trots. I dagsläget har man redan skrivit avtal för över 50 miljoner kronor. 

Med bilpoolslösningen får användarna fortfarande den närhet till bil och den frihet man är van vid. OurGreenCar ser därför sin lösning som den enda som i det långa loppet kan fungera som en fullvärdig ersättare till dagens mobilitet. OurGreenCar fortsätter att växa och nu satsar dem på Göteborg. De har redan etablerat två bilpooler där samt tecknat flertalet avtal med etablering längre fram med några av de största aktörerna i Göteborg. 

 

”Vi har kommit att bli en standard för många när man ska ha en mobilitetslösning, företag eller kommun och märker att vi sätter allt fler och fler avtal hos respektive kund där den geografiska efterfrågan bara växer, och vetskapen om oss sprids alltmer internt hos våra kunder” - Kenneth Falk, Medgrundare / Säljansvarig

 

Ett av projekten gäller en fordonspool i ett av de högst miljöprofilerade byggena i Sverige - Riksbyggens BRF VIVA. Det som gör projektet unikt är att fordonspoolen även att kommer att vara öppen externt, vilket innebär att besökare och boende i Göteborg kan få tillgång till en elbil när de behöver det. BRF Viva har utsetts till “Årets bästa byggnad”, vilket är ett av det finaste priset en byggherre kan få i Göteborg. 

 

OurGreenCar tillhandahåller en fordonspool bestående av både bilar, cyklar, lådcyklar och mopeder - samtliga drivna på 100% förnybar energi. Deras lösning riktas till 4 kundsegment -  kommun/landsting, bostadsrättsföreningar, nyproduktioner och företag. Genom att följa Naturskyddsföreningens hårda krav på persontransporter har de blivit märkta med Bra Miljöval. Det innebär att entreprenörer, byggherrar och kommuner kan erbjuda sina gäster, boende och anställda en modern mobilitetslösning som komplement eller ersättning för det traditionella bilägandet. Nu ska OurGreenCar växla upp och möta efterfrågan fullt ut och har nyligen inlett sin seedrunda.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad