ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2021-02-16 Pressrelease

Malmöbolaget fortsätter utmana de stora bilpoolerna - drar igång “OurGreenCar Open” i Stockholm, Göteborg och Malmö

Nu öppnas Sveriges grönaste fordonspool för alla, vilket innebär att man kan få tillgång till en miljömärkt elbil när man vill till marknadens lägsta timpriser.

OurGreenCar har på kort tid blivit uppmärksammade för sin klimatsmarta mobilitetslösning. Snabbt blev de licensierade med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, vilket gör dem till Sveriges grönaste fordonspool. OurGreenCar har nu funnits i ungefär 3 år och har gått starkt framåt på marknaden. 

Hittills har OurGreenCar erbjudit sina tjänster till dedikerade grupper - som företag, BRFer, samfälligheter, nybyggnationer och kommuner. Det har varit hög efterfrågan från privatpersoner om tillgång till fordonspoolen sedan start och nu känner det gröna företaget att det är dags att erbjuda tjänsten till allmänheten. Därför släpps nu OurGreenCar OPEN. 

OurGreenCar Open

– Nu säger vi välkommen till OurGreenCar OPEN. Det känns kul att erbjuda vår tjänst till allmänheten, det har varit efterfrågat länge och nu känner vi att läget är helt rätt. Det är dags att göra Sveriges grönaste fordonspool tillgänglig för alla! Och att dessutom kunna erbjuda det till marknadens lägsta timpriser känns extra kul, säger Kenneth Falk, Säljansvarig/Medgrundare.

OurGreenCar OPEN är helt enkelt en elbilspool som är öppen för alla att använda. Samtliga fordon är eldrivna och märkta enligt Bra Miljöval. För att använda bilpoolen behöver man registrera sig på open.ourgreencar.se, därefter laddar man enkelt ner appen, bokar och låser upp sitt fordon via mobilen. Just nu lanseras konceptet OPEN i Västra Hamnen i Malmö, Järfälla i Stockholm samt Guldheden i Göteborg.

– För att vi ska kunna nå de globala målen och säkerställa en grön framtid för kommande generationer, måste vi fortsatt jobba med att transformera våra städer i denna gröna riktning, säger Thomas Droben, VD/Medgrundare.

Företaget erbjuder fordonspooler och inte enbart bilpooler. OurGreenCar vill få fler att använda olika fordon som till exempel lådcyklar och cyklar för kortare resmål. Genom att erbjuda andra fordonstyper än enbart bilar kan kunderna använda rätt transportmedel för rätt typ av resa. Finns det enbart bilar att tillgå görs betydligt fler bilresor än om det hade funnits ett alternativ att tillgå. OurGreenCar tar dessutom hand om all försäkring, underhåll, service och rengöring vilket är något som annars tar upp mycket tid och resurser. 

– Vi har som mål att tillgängliggöra sin ekonomiskt-, socialt- och miljömässigt hållbara mobilitet för alla - det får inte vara en klassfråga om vem som har råd att bidra till en bättre värld, avslutar Thomas.

Upptäck OurGreenCar OPEN och var med och bidra till renare luft.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad