ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2019-10-30 Pressrelease

OurGreenCar etablerar sig på Gotland

I norra Visby på Gotland växer det fram ett nytt kvarter där klimatet står i fokus. De boende kommer att få tillgång till miljömärkta elfordon genom det gröna företaget OurGreenCar.

GotlandsHem bygger just nu kvarteret Bläckfisken 3, bestående av tre trevåningshus med totalt 36 hyreslägenheter, med stort fokus på miljömedvetenhet. Det tar sig bland annat i uttryck genom den miljömärkta fordonspoolen i samarbete med det gröna företaget OurGreenCar.

– I och med det här etablerar vi våra hållbara tjänster på den gotländska marknaden och ser fram emot fler samarbeten även med andra aktörer på Gotland, säger Thomas Droben, VD, OurGreenCar.

OurGreenCar hjälper bland annat hyresvärdar och bostadsrättsföreningar att erbjuda sina boende ett klimatsmart transportmedel som komplement till det traditionella bilägandet. I fordonspoolen för kvarteret Bläckfisken i Visby kommer det att ingå både elcyklar och elbilar. Med tillgång till en fordonspool i direkt anslutning till sin bostad kan hyresgästerna smidigt använda elcykel för kortare ärenden och elbil för längre utflykter. Att införa en fordonspool med elbilar som drivs av förnyelsebar el bidrar också till att hyresgästerna kan transportera sig utan att släppa ut fossila växthusgaser, vilket stämmer väl överens med företagets klimatmål.

OurGreenCar vill minska mängden trafik överlag på vägarna och få fler att använda alternativa transportmedel till dagens fossildrivna fordon. Det går hand i hand med GotlandsHems arbete med att göra det enkelt för sina boende att leva klimatsmart. Det är bland annat därför de valt att samarbeta med OurGreenCar som genom sina mobilitetslösningar vill effektivisera resandet och skapa smarta användarvänliga lösningar för att göra Sverige fossilfritt.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad