ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-04-06 Nyhet

OurGreenCar hjälper de boende att ta sig runt klimatsmart i Västerås

Bara ett kvarter från kajkanten i Västerås byggs Brf Porten. Ett sjönära boende perfekt för den som vill ha närhet till både natur och city. För att hjälpa de boende att ta sig runt klimatsmart får de tillgång till en bilpool helt driven av förnybar miljömärkt el från OurGreenCar. Perfekt för såväl kortare resmål till längre utflykter runt i vackra Västerås.

Vid småbåtshamnen uppför OBOS Kärnhem bostadsområdet Brf Porten, bara ett kvarter från kajkanten. I kvarteret erbjuds totalt 59 lägenheter, fördelade i två flerbostadshus. Husen har fem våningar plus ett inrett vindsplan med charmiga takvåningar med takterrasser. Nu kommer de boende även att ha tillgång till en elbil från OurGreenCar - en Renault Zoe.

– OBOS Kärnhem strävar efter att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Att erbjuda våra kunder en klimatsmart och grön mobilitetslösning kändes självklart. Därmed blev OurGreenCar och deras koncept den bästa lösningen för oss, säger Matilda Ekholm, Projektutvecklare.

Det gröna malmöföretaget OurGreenCar erbjuder hållbar mobilitet som tjänst med Sveriges grönaste fordonspooler märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. De vill göra det möjligt för nybyggnationer och bostadsrättsföreningar att erbjuda sina boende en klimatsmart mobilitetslösning som ersättning för, eller komplement, till det traditionella bilägandet. Tillsammans med OBOS Kärnhem vill de ge de boende i Brf Porten tillgång till en miljömärkt bil i direkt anslutning till sitt boende för att de enkelt och smidigt ska kunna ta sig runt när de vill utan att behöva vara beroende av en egen bil. OurGreenCar tar självklart hand om all försäkring, underhåll, service och rengöring så det enda de boende behöver göra är att köra bilen.

För att lyckas göra Sverige fossilfritt behövs smarta användaranpassade lösningar som effektiviserar resandet. Det är därför OurGreenCar förespråkar att ta cykeln eller promenera vid kortare resmål men ger möjlighet att kunna ta elbilen vid längre utflykter. Just hållbarhet är något som OBOS Kärnhem lägger stor vikt vid. För dem är social hållbarhet och miljöhänsyn minst lika viktigt som genomtänkta materialval och spännande arkitektur. OurGreenCar och OBOS Kärnhem ser fram emot sitt samarbete tillsammans och att snart kunna erbjuda de boende ett smidigt och klimatsmart sätt att transportera sig på. Inflytt beräknas ske redan under våren/sommaren 2020.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad