ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-06-23

OurGreenCar i avsiktsförklaring om nytt mobilitetshus

Snart får de boende kring Kalkbrottet i Malmö nya klimatsmarta mobilitetsmöjligheter! Det är Sveriges grönaste fordonspool, OurGreenCar, som beslutats verka som operatör till mobilitetslösningen genom en avsiktsförklaring som nu undertecknats.

Ikano Bostad bygger ett nytt mobilitetshus i Malmö som ska verka som både garage och ha mobilitetslösningar för de boende kring Kalkbrottet i Malmö. OurGreenCar har tecknat en avsiktsförklaring med Ikano Bostad om att verka som operatör till mobilitetslösningen. Det gröna malmöföretaget erbjuder hållbar mobilitet som tjänst med Sveriges grönaste fordonspooler märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. OurGreenCar hjälper nybyggnationer och befintliga bostadshus att erbjuda sina boende ett klimatsmart transportmedel som komplement till det traditionella bilägandet och de har som mål att göra Sverige helt fossilfritt. De har sedan tidigare tillsammans med Ikano Bostad tecknat fordonspooler i Västra Hamnen och Limhamn, och nu är nästa projekt mobilitetshuset på Elinegård. 

Visionsbild från FOJAB Arkitekter

Bilden är en Visionsbild från FOJAB Arkitekter.

 

Mobilitetshuset på Elinegård kommer att bli en samlingspunkt för hela stadsdelen som förutom parkering för bilar och cyklar kommer att innehålla gemensamma ytor för snickeri, målning, syateljé, läxläsning, coworking, fest, sakbytarrum och spontanbibliotek. Det blir som en modern form av Folkets Hus som ägs och förvaltas av alla boende i området. Det blir även inslag som närbutik, café med tvättomat, gym, skåp för paketutlämning och matleveranser.

Hållbara tjänster är en viktig del av Ikano Bostads arbete och därför kommer de boende  i området få ett kostnadseffektivt sätt att förflytta sig på, men också på grönast möjliga vis. Ikano Bostad har valt att avsiktsförklara sina ambitioner om att OurGreenCar ska verka som operatör till projektet gällande fordonspoolen. Uppslaget av olika fordonstyper gör också att de boende kommer kunna hitta rätt fordon till rätt tillfälle. Allt samlat under samma tak. Mobilitetshuset omringas av bostäder på tre sidor med cirka 120 lägenheter, men totalt sett kommer det att röra sig om omkring 800-900 lägenheter i området, vilket bidrar till liv och rörelse i kvarteret. I bottenvåningen blir det ett transparent kvarter med högt i tak, ombonat, med växtlighet, ljust och tryggt med kopplingar mellan inre parkeringsytor till yttre butiker och verksamheter. Byggstarten planeras ske 2022 och inflyttningen beräknas till 2023.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad