ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2019-12-03 Pressrelease

OurGreenCar och SigtunaHem gör Sigtuna grönare

OurGreenCar kommer till Sigtuna. På Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel som planeras norr om Sigtuna stad av SigtunaHem, kommer de boende få tillgång till en miljömärkt bilpool från det gröna företaget OurGreenCar.

SigtunaHem planerar att bygga en helt ny unik stadsdel norr om Sigtuna stad med miljöcertifierade hus. SigtunaHem äger och förvaltar ett flertal hyresrättslägenheter i Sigtuna och deras verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet. Tillsammans med OurGreenCar, Sveriges grönaste fordonspool, vill dem göra Sigtuna stadsängar till Sveriges mest hållbara stadsdel.

"Vi på SigtunaHem vill hjälpa våra hyresgäster göra klimatsmarta val och är därför jätteglada över att kunna erbjuda de boende i Sigtuna stadsängar tillgång till miljömärkt bilpool i samarbete med OurGreenCar"
Bertil Hallbäck, fastighetschef SigtunaHem

OurGreenCar tillhandahåller eldrivna bilpooler märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och har på senare tid ingått avtal med några av de största byggherrarna i landet samt ingått delägarskap i energibolaget E.ON. I sitt senaste projekt tillsammans med SigtunaHem vill de göra bostäderna ännu grönare genom att ge de boende tillgång till miljömärkta elbilar i direkt anslutning till sitt boende. De boende i Sigtuna stadsängar har exklusiv tillgång till bilpoolen och fordonen delas inte med utomstående. De boende kan därför när de vill få tillgång till en elbil för såväl korta som längre resor.

OurGreenCar möjliggör för nybyggnationer att erbjuda sina boende ett klimatsmart transportmedel som ersättning för, eller komplement, till det traditionella bilägandet. Företaget tar hand om underhåll, service, försäkring och rengöring. Fordonen kan enkelt bokas via OurGreenCars egna mobilanpassade bokningssystem. Det gröna företaget vill göra Sverige helt fossilfritt och menar att det behövs smarta användaranpassade lösningar som effektiviserar resande för att uppnå det. Det är därför OurGreenCar inte bara arbetar med att öka användandet av elbilar utan vill göra användandet smartare. Mängden trafik på vägarna behöver minskas och fler behöver använda alternativa transportmedel till de fossildrivna fordon som körs idag. Precis som för OurGreenCar är miljöfrågan högt prioriterad av SigtunaHem och genom att bygga boenden med låg energianvändning, solpaneler på taken, miljövänliga material och miljömärkta bilpooler arbetar de aktivt för att göra Sigtuna stad ännu grönare och för att ge sina hyresgäster den bästa möjliga upplevelsen av sina nya hem. OurGreenCar och SigtunaHem är mycket nöjda med sitt samarbete tillsammans.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad