ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2018-11-21 Pressrelease

OurGreenCar tar täten: Bra Miljöval-märkta för samtliga resor

OurGreenCar är först ut som bilpoolsleverantör med Naturskyddsföreningens Bra Miljövals-märkning för samtliga resor som görs med fordonspoolsföretagets bilar och cyklar. Naturskyddsföreningens Bra Miljöval är kravmässigt en av världens tuffaste miljömärkningar.

– Vi är stolta över att kunna kalla oss för Sveriges grönaste fordonspool med endast miljöfordon och miljöbilar. Detta stärker vår position som den mest miljövänliga leverantören av fordonspooler på marknaden i Sverige säger Thomas Droben VD på OurGreenCar

Bra Miljöval-märkta för samtliga resor

För att bli miljömärkt krävs bland annat att bilarna körs på 100 % förnybar el, varav minst 50% av elen ska vara märkt med Bra Miljöval. Kraven på hur elen framställs är väldigt höga och måste komma från förnybara källor som vindkraft, solkraft, vattenkraft och biomassa där även hänsyn tar till djur och natur vid exempelvis vattenkraftverk. Utöver kraven på fordon och el använder OurGreenCar bara miljömärkta rengöringsmedel för den interna rengöringen av fordonen. Ni kan läsa mer om OurGreenCars miljöarbete på https://ourgreencar.se/miljo.

Märkningen Bra Miljöval för persontransporter är ett av Naturskyddsföreningens verktyg för att driva utvecklingen mot ett mer hållbart transportsystem. Det handlar inte bara om att köra mindre fossildrivet och mer eldrivet utan att ta fram åtgärder som underlättar för ett miljöanpassat resande och som möjliggör för resenärer att kombinera cykling och promenad med miljömärkta transportmedel.

OurGreenCar tillhandahåller helt eldrivna fordonspooler för slutna grupper. De minskar antalet bilar i trafiken och inför ett miljömedvetet tänk gällande mobilitet inom organisationer.

– Som användare av våra miljömärkta bilpooler och fordonspooler kan man känna sig trygg med att man gör ett bra val för miljön. Det är något som vi på OurGreenCar är extra stolta över säger Thomas Droben

Vid eventuella frågor var vänlig kontakta:

Thomas Droben, VD
Telefon: +46-(0)733- 29 12 22
E-post: thomas@ourgreencar.se

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad