ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2021-04-15 Nyhet

OurGreenCar vinner upphandling - Nu etableras första bilpoolen för Uppsalahem

Nu är det officiellt att OurGreenCar har vunnit upphandlingen av att leverera bilpool till de boende i Uppsalahem och nu är det dags att etablera den allra första bilpoolen med både elbilar och elcyklar. Det första projektet handlar om Östra Bäcklösa, en helt ny stadsdel under kraftig exploatering.

Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag med cirka 17 000 bostäder. Totalt har nästan 30 000 Uppsalabor sin bostad hos Uppsalahem i områden runt om i hela staden. Nu växer en ny stadsdel fram - Östra Bäcklösa. Östra Bäcklösa är en helt ny stadsdel och är under kraftig exploatering. Det är många byggherrar som investerar i området och både äganderätter, bostadsrätter och hyresrätter kommer att finnas i området när det är färdigställt. Uppsalahem står för 480 hyresrätter varav 100 flyttas in i under april och juli 2021.

Kvarter i Östra Bäcklösa med bilpool

Hållbarhet är viktigt för Uppsalahem som vill bidra till ett levande Uppsala idag och i framtiden. De vill skapa hem som ger förutsättningarna för att leva i en mer hållbar vardag. Därför blev OurGreenCar det självklara valet när Uppsalahem började att leta efter bilpoolsleverantörer som kunde leva upp till deras förväntningar gällande användaranpassade lösningar för hållbar mobilitet.

– Vi är glada att vi hittat en samarbetspartner som kan leverera våra framtida mobilitetstjänster. Our Green Car har samma höga värderingar kring kund och miljö som Uppsalahem. Tillsammans ska vi lansera nya kringtjänster inom mobilitet och delningsekonomi till våra hyresgäster och inom kort startar vi vår första miljömärkta fordonspool, säger Per Viklund, Verksamhetsutvecklare för Uppsalahem AB.

OurGreenCar tillhandahåller Sveriges grönaste fordonspool med 100 % eldrivna fordon märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Med OurGreenCars mobilitetslösning blir det enkelt för bostadsbolag och nybyggnationer att erbjuda sina boende en klimatsmart mobilitetslösning som ersättning för, eller komplement, till det traditionella bilägandet.

Nybyggnationer från Uppsalahem får bilpool från ourgreencar

– Vi vill effektivisera resandet på våra gator för att göra Sverige fossilfritt. Det är därför vi inte enbart arbetar med att öka användandet av elbilar, utan vi vill göra användandet smartare och få fler att använda till exempel elcyklar för kortare resmål, säger Thomas Droben, VD för OurGreenCar 

Därför kommer de boende i Uppsalahem inte bara att ha tillgång till 3 elbilar, utan även flertalet cyklar. Östra Bäcklösa är ett område som erbjuder ett fantastiskt naturskönt läge då det omges av skog, åkermark och betesmark samt ligger i närheten av ån. Det är mycket goda kommunikationer till centrum, med fina cykelvägar och direktanslutning till kollektivtrafik. Både Uppsalahem och OurGreenCar ser fram emot sitt arbete tillsammans i att göra Uppsala ännu grönare. 

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad