ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-01-13 Pressrelease

Stena Fastigheter Malmö kör hållbart med fordonspool från OurGreenCar

När Stena Fastigheter siktar på mer moderna mobilitetslösningar för de anställda på Malmökontoret blev ett abonnerande av OurGreenCars fordonspool med elbil och elcyklar ett givet inslag i hållbarhetens tecken.

Stena Fastigheter arbetar för en mer hållbar och digital tillvaro, inte bara för sina kunder men även för de egna anställda. Med hänsyn till detta kommer Stena Fastigheter Malmö att etablera en fordonspool med OurGreenCar bestående av både elbil och elcyklar. Denna delningsekonomiska lösning är ett steg i en digitalisering där fordonspoolen går att öppna helt genom hyresgästernas egna mobiltelefoner.

Stena Fastigheter kommer även att låta kommersiella hyresgäster ha tillgång till att hyra fordonen och på så sätt bidra till ett minskad parkeringsbehov från samtliga hyresgäster. I och med att fordonen går helt på el innebär det färre fordon som är utsläppsfria vid drift. Utöver att effektivisera användningen med OurGreenCars lösning kommer de anställda hos både Stena Fastigheter och de övriga verksamheterna att privat kunna hyra fordonen på kvällar och helger för egen räkning.

OurGreenCar erbjuder hållbar mobilitet som tjänst med Sveriges grönaste fordonspooler märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. De vill göra det möjligt för företag att erbjuda sina anställda en klimatsmart mobilitetslösning som ersättning för, eller komplement, till det traditionella bilägandet i verksamheten. Det gröna företaget tar hand om all försäkring, underhåll, service och rengöring vilket också är något som annars tar upp mycket tid och resurser från företagen.

"För oss på Stena Fastigheter är en hållbar mobilitet det självklara valet och då kände vi att OurGreenCar är en naturlig samarbetspartner" säger Jonas Larsson, Energi -och miljöchef på Stena Fastigheter Malmö.

OurGreenCar vill göra Sverige fossilfritt. För att lyckas med det behövs smarta användaranpassade lösningar som effektiviserar resandet. Det är därför de erbjuder fordonspooler och inte enbart bilpooler eftersom de vill få fler att använda till exempel lådcyklar för kortare resmål. Detta är något som stämmer väl överens med Stena Fastigheter där fokuset ligger på att leverera en hållbar arbetsplats för de anställda. Projektet sjösätts per omgående, och OurGreenCar och Stena Fastigheter Malmö ser fram emot ett spännande arbete tillsammans.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad