ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2018-05-29 Pressrelease

Sveriges nya fordonspool-aktör OurGreenCar sluter avtal med Skanska i city-projekt

Fordonspooler står högt i kurs hos byggherrarna vilket det nya Malmöbaserade bolaget OurGreenCar Sweden AB fått erfara när de nyligen ingått 10-årsavtal tillsammans med Skanska gällande ett flertal fordon, från lådcyklar till el-bilar. Bostadsrättprojektet "Citadellskajen Västra" ligger i city mitt emot Malmöhus slott och beräknas stå färdig 2021.

E.on: Mattias Vendel, OurGreenCar: Kenneth Falk och Thomas Droben, Skanska: Anders Derving. Foto: Mikael Nilsson

Från vänster: E.on: Mattias Vendel, OurGreenCar: Kenneth Falk och Thomas Droben, Skanska: Anders Derving. Foto: Mikael Nilsson

Inte bara en bilpool

Det är inte bara bilar som är hett inom delningsekonomin idag. Även cyklar och el-scootrar är något som efterfrågas vilket OurGreenCar också tillhandahåller med fullt omhändertagande. Allt på el. OurGreenCars medgrundare Kenneth Falk ser eldriften som en självklarhet i valet av ett framtidssäkert drivmedel.

– Vi har valt att fokusera endast på eldrivna fordon i verksamheten för att fullt ut bidra till en renare stadsmiljö och mindre buller. Både bilar, lådcyklar och scootrar går samtliga på el. Vårt affärsmässiga och politiska engagemang i el-fordonsfrågorna bidrar också till en snabbare utbyggnad av laddplatser och dess infrastruktur säger Kenneth.

Stor efterfrågan på fordonspoolen

– Vi har på kort tid blivit uppvaktade av kunder från hela landet, små såväl som stora. Naturligtvis är det något alldeles speciellt att få lösa mobilitetsfrågan till ett stort byggprojekt för Skanska, det skvallrar om att vi är rätt ute och erbjuder en bra tjänst i rätta tider, säger Thomas Droben, medgrundare på OurGreenCar.

Frisk fläkt på marknaden

Bilpoolsmarknaden i Sverige har i många år dominerats av Sunfleet vilket verkligen har banat vägen för bilpooler i Sverige. OurGreenCar såg ytterligare en efterfrågan på marknaden för en tjänst som uteslutande fokuserar på elfordon med skräddarsydda anpassningar för varje fastighets unika behov.

– Med OurGreenCar har vi hittat en partner som är angelägna att påskynda utvecklingen, något som både vi och de boende i våra fastigheter uppmuntrar och står bakom, säger Anders Derving, projektutvecklare på Skanska.

OurGreenCar har redan en naturlig partner i E.ON när det gäller laddlösningar för sina bilpooler. Energibolaget tillhandahåller idag en bred portfölj av tjänster och lösningar inom hållbara transporter.

– Vi hamnade initialt i partnerskap med E.ON genom deras Agile-accelerator ganska snart efter att vi drog igång bolaget och planerar nu flera spännande projekt tillsammans, säger Kenneth på OurGreenCar.

– E.ON fokuserar hårt på att endast erbjuda lösningar och produkter med 100% återvunnen eller förnybar energi senast 2025. Tillsammans med OurGreenCar och Skanska kommer re-san mot det målet att gå mycket snabbare, säger Tore Harritshøj, chef för E.ON Mobility & Life Cycle Solutions Nordic.

Kontakt

Vid eventuella frågor om OurGreenCar och frågor i denna pressrelease, kontakta Kenneth Falk, Co-Founder, på +46-(0)733-22 40 95 eller kenneth@ourgreencar.se.

Vid eventuella frågor om eMobility och samarbetet i denna pressrelease, kontakta Mattias Vendel, Programme Manager, eMobility Solutions, E.ON Nordic på +46-(0)722-44 54 05 eller mattias.vendel@eon.se.

Vid eventuella frågor om Skanska och frågor i denna pressrelease, kontakta Anders Derving, Projektutvecklare Skanska Nya Hem Öresund, på +46-(0)768-71 99 23 eller anders.derving@skanska.se.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad