ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2020-05-07 Nyhet

Wästbygg bygger träbostadshus i Lund med fordonspool från OurGreenCar

I Lund växer stadsdelen Brunnshög fram där hållbarhet ligger i fokus. Wästbygg har en hög miljöambition och smart-city-koncept i framkant. Det som gör projektet extra speciellt är att det byggs i trä, vilket är ovanligt framförallt i Skåne. För att göra projektet ytterligare hållbart kommer de boende att ha tillgång till både elbilar och elcyklar i direkt anslutning till sina hem genom OurGreenCar.

Det gröna malmöföretaget OurGreenCar erbjuder hållbar mobilitet som tjänst med Sveriges grönaste fordonspooler märkta enligt Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. De vill hjälpa nybyggnationer och bostadsrättsföreningar att erbjuda sina boende en klimatsmart mobilitetslösning som komplement eller ersättning för det traditionella bilägandet. Tillsammans med Wästbygg vill de skapa gröna och hållbara miljöer genom att ge de boende i Brunnshög tillgång till miljömärkta elbilar och elcyklar i direkt anslutning till sitt boende. Huset blir 5500 kvadratmeter och innehåller 82 lägenheter på bästa läget i utbyggnadsområdet Brunnshög i Lund. 

– OurGreenCar levererar en helhet som inget annat bolag ännu har erbjudit. Wästbygg vill vara en föregångare vad gäller hållbarhet och OurGreenCar känns som helt rätt i tiden. Valet föll på OurGreenCar såväl affärsmässigt, hållbarhetsmässigt som helhetsmässigt. Dessutom känns det lite extra roligt att de från början är ett lokalt startup bolag där vi känner oss stolta över att vara en del av deras fortsatta utveckling, säger Johan Törnblom, Projektutvecklare på Wästbygg

Fordonspool till Brunnshög i Lund

Det går inte att missa att den nya stadsdelen Brunnshög tas fram med fullt fokus på hållbarhet. Något som gör projektet extra unikt och klimatsmart är att det kommer att bli det första träbostadshuset med miljöbyggnad guld. Wästbygg vill skapa hem där man kan trivas och leva hållbart på ett okomplicerat sätt. Eftersom OurGreenCar tar hand om all försäkring, underhåll, service och rengöring behöver de boende enbart tänka på att köra fordonen och slipper allt ansvar som annars kommer med ett traditionellt bilägande. OurGreenCar och Wästbygg ser fram emot sitt arbete tillsammans för ett grönare Brunnshög. Inflyttning beräknas ske i årsskiftet 21/22.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad