ourgreencar_logo tools window calendar car car car footerillustration

Fossilfria fordonspooler och bilpooler för bostadsrättsföreningar

Vi erbjuder en miljövänlig lösning för byggherrar att sänka parkeringsnormen.

Med OurGreenCar får bostadsrättsföreningar och samfälligheter möjlighet att erbjuda sina boende ett miljövänligt och fossilfritt komplement till det traditionella bilägandet. Vi tillhandahåller bilpooler och fordonspooler med elbilar, elcyklar, elscootrar och el-lådcyklar för slutna grupper. Tjänsten är en helhetslösning där vi tar hand om såväl försäkring, service, underhåll och rengöring av fordonen. Via vårt mobilanpassade bokningssystem kan de boende smidigt och enkelt boka fordon. Bostadsrättsföreningen eller samfälligheten behöver inte sköta administration, drift av fordon eller lägga tid på planering.

Miljö och hållbarhet

För varje fossildrivet fordon vi ersätter med ett elfordon minskar vi den totala energianvändningen och tar ett steg mot en fossilfri framtid. Det är bevisat att elbilar har mindre klimatpåverkan och är effektivare än traditionella bensin- och dieselmotorer. Idag körs det mer bil än någonsin i Sverige, vilket är en oroväckande utveckling. Denna utveckling vill vi bromsa genom att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Det vill vi göra genom 100 % eldrivna fordons- och bilpooler för grupper.

Fordons- & bilpool anpassat för de boende

Med en bilpool och fordonspool kan de boende minska kostnaderna som är förknippat med att äga en bil idag utan att göra avkall på flexibiliteten och friheten som en bil ger. Detta genom att ha gemensamma elbilar i samfälligheten och BRFen, samt andra eldrivna fordon. Vi kan tillhandahålla alla typer av fordon och göra det möjligt för de boende att använda kollektivtrafik eller cykel för att ta sig till jobb men samtidigt kunna åka på en utflykt med hela familjen på helgen.

Med en fordons- och bilpool betalar man bara för den tid man faktiskt använder elbilarna och de andra fordonen och slipper de tråkiga och kostsamma sysslorna med byte av däck, reparationer, besiktning och städning.

Det är endast bostadsrättsföreningen själva som har tillgång till fordonspoolen och bilpoolen. Inga utomstående eller obehöriga har tillgång till elbilarna och fordonen som parkeras intill bostadsrättsföreningens fastighet eller på samfällighetens område på avsedd parkering eller i ett låst garage om så önskas. Vi tar hand om all renhållning och skötsel av fordonen och elbilarna så att det alltid finns säkra och rena fordon tillgängliga för användarna.

Vi ser till att alla boende i samfälligheten och bostadsrättsföreningen blir informerade och instruerade i användandet av tjänsten genom informationsmöten som vi håller i samband med implementeringen av tjänsten. Då går vi igenom med de boende hur elbilarna och de andra fordonen bokas och används. OurGreenCar delar dessutom ut instruktion- och informationsblad till samtliga anslutna boende i bostadsrättsföreningen eller samfälligheten.

Support, underhåll och service

OurGreenCar ser till att de boende i bostadsrättsföreningen och samfälligheten alltid har tillgång till rena och säkra elbilar och fordon. Vi tar hand om all support, underhåll, fordon och service. Ni som bostadsrättsförening behöver därför inte lägga någon tid på driften utan kan lita på att vi tar hand om det åt er. Vi tar hand om planering, administration, försäkring, besiktning och all skötsel av fordonen. Vi gör även regelbundna säkerhetskontroller av fordonen. Bostadsrättsföreningen berörs inte av restvärdet då fordonens ekonomiska ansvar sköts av OurGreenCar.

Vi tar hand om allt

Fordonen kan anpassas efter er BRFs behov. Ni kan exempelvis få fordonen stripade med er logotyp om så önskas. Vi ser även till att ni får all hjälp ni behöver med såväl installation av laddstolpar som projektering och utbildning inom tjänsten. När tjänsten väl är igång kan de boende alltid vända sig till vår kundtjänst för hjälp. Föreningen eller samfälligheten behöver inte lägga tid på administration eller support utan alla administreras av OurGreenCar.

Bokningssystem

Genom vår mobilanpassade bokningssystem är det enkelt att boka fordonen. Oavsett om man ska boka en cykel eller en bil så gör man det enkelt på ett och samma ställe. Ni kan även smidigt öppna och låsa fordonen genom antingen bokningssystemet eller via RFID-taggar. Det går även bra att koppla existerande taggar inom bostadsrättsföreningen till vårt lås- och bokningssystem.

Fossilfri framtid

Vi är unika på marknaden med våra helt fossilfria fordonspooler och bilpooler för slutna grupper. Vi ligger i framkant vad gäller kvalité av fordon, service och underhåll. Vi vill att vår helhetstjänst ska hjälpa effektiviseringen av transporter i Sverige och bidra till ett fossilfritt samhälle. OurGreenCar är framtaget för att vara en smart mobilitetslösning med ett stort fokus på miljö och användbarhet. Vi tycker att det är viktigt att inte bara öka användandet av elfordon utan även att göra användandet effektivt. Vi vill minska antalet bilar på vägarna överlag därför erbjuder vi även elcyklar, lådcyklar, scootrar och andra eldrivna fordon för kortare transporter. Det är med allt detta i minnet som vi tar fram våra lösningar för Sveriges BRFer.

Kontakta oss

Vi gör en kostnadsfri analys av er förenings förutsättningar.

Huvudkontor

OurGreenCar Sweden AB
Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö

Kundtjänst: +46 (0)10-16 60 555
E-post: info@ourgreencar.se

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad