ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration

Fossilfria bilpooler för bostadsrättsföreningar och samfälligheter

Vi erbjuder en miljövänlig lösning för byggherrar att sänka parkeringsnormen.

Med OurGreenCars fordons- och bilpool får bostadsrättsföreningar och samfälligheter möjlighet att erbjuda sina boende ett miljövänligt och fossilfritt komplement till det traditionella bilägandet. Vår tjänst är en hållbar mobilitetslösning där vi tillhandahåller bilpooler och fordonspooler med elbilar, elcyklar, elscootrar och el-lådcyklar för slutna grupper. Tjänsten är en helhetslösning där vi tar hand om såväl försäkring, service, underhåll och rengöring av fordonen. Via vårt mobilanpassade bokningssystem kan de boende smidigt och enkelt boka fordon. Bostadsrättsföreningen eller samfälligheten behöver inte sköta administration, drift av fordon eller lägga tid på planering.

Bilpool för bostadsrättsföreningar och samfälligheter

Det är endast bostadsrättsföreningen själva som har tillgång till bilpoolen. Inga utomstående eller obehöriga har tillgång till elbilarna och fordonen som parkeras intill bostadsrättsföreningens fastighet eller på samfällighetens område på avsedd parkering eller i ett låst garage om så önskas. Vi tar hand om all renhållning och skötsel av fordonen och elbilarna så att det alltid finns säkra och rena fordon tillgängliga för användarna. En bilpool för BRF och samfällighet är en smart mobilitetslösning inte bara för de boende utan även för miljön. Att kunna ha en elbil i bostadsrättsföreningen som de boende kan dela innebär att de kan fortsätta att transportera sig via kollektivtrafiken när de vill men kan ta exempelvis elbilen när det behövs, som vid längre sträckor eller varför inte till en helgutflykt. För miljön innebär det stor underlättning genom att vi minskar användningen av fossildrivna bilar och minskar antalet bilar på vägarna överlag.

Miljö och hållbarhet

För varje fossildrivet fordon vi ersätter med ett elfordon minskar vi den totala energianvändningen och tar ett steg mot en fossilfri framtid. Det är bevisat att elbilar har mindre klimatpåverkan och är effektivare än traditionella bensin- och dieselmotorer. Idag körs det mer bil än någonsin i Sverige, vilket är en oroväckande utveckling. Denna utveckling vill vi bromsa genom att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Det vill vi göra genom 100 % eldrivna fordons- och bilpooler för grupper.

Priser

Vi paketerar och skräddarsyr en helhetslösning som passar er med en eller flera elbilar, elcyklar och elmopeder. Vår minsta pool består av en bil och kostar enligt exemplet nedan.

Föreningen

Fast kostnad (exkl. moms)

Renault Zoe 5-dörrars

6290 kr/mån
Startkostnad: 16 900 kr

Boende / Användare

Tariffer (inkl. moms)

1 h 24 h Helg
59 kr 395 kr 695 kr
1,90 kr/km

Priset kan variera beroende på antal fordon, antalet anslutna lägenheter/medlemmar, samt geografisk plats.

Bilpool anpassat för de boende i brf och samfälligheten

Med en bilpool och fordonspool kan de boende minska kostnaderna som är förknippat med att äga en bil idag utan att göra avkall på flexibiliteten och friheten som en bil ger. Detta genom att ha en gemensamma elbilar i samfälligheten och BRFen, samt andra eldrivna fordon. Vi kan tillhandahålla alla typer av fordon och göra det möjligt för de boende att använda kollektivtrafik eller cykel för att ta sig till jobb men samtidigt kunna åka på en utflykt med hela familjen på helgen. Fördelen med en gemensam elbil i bostadsrättsföreningen, eller flera elbilar och elfordon, är att det ger möjlighet att sömlöst kunna transportera sig dörr till dörr via olika transportsätt. Hållbar mobilitet handlar bland annat om att kunna ta sig från dörr till dörr fast med olika transportmedel som en enda smidig tjänst enkelt och sömlöst för att ställa om hur vi idag transporterar oss.

Med en bilpool för brf och samfällighet betalar man bara för den tid man faktiskt använder elbilarna och de andra fordonen och slipper de tråkiga och kostsamma sysslorna med byte av däck, reparationer, besiktning och städning.

Vi ser till att alla boende i samfälligheten och bostadsrättsföreningen blir informerade och instruerade i användandet av tjänsten genom informationsmöten som vi håller i samband med implementeringen av tjänsten. Då går vi igenom med de boende hur elbilarna och de andra fordonen bokas och används. OurGreenCar delar dessutom ut instruktion- och informationsblad till samtliga anslutna boende i bostadsrättsföreningen eller samfälligheten.

Support, underhåll och service av bilpoolen

OurGreenCar ser till att de boende i bostadsrättsföreningen och samfälligheten alltid har tillgång till rena och säkra elbilar och fordon. Vi tar hand om all support, underhåll, fordon och service. Ni som bostadsrättsförening behöver därför inte lägga någon tid på driften utan kan lita på att vi tar hand om det åt er. Vi tar hand om planering, administration, försäkring, besiktning och all skötsel av fordonen. Vi gör även regelbundna säkerhetskontroller av fordonen. Bostadsrättsföreningen berörs inte av restvärdet då fordonens ekonomiska ansvar sköts av OurGreenCar.

Vi tar hand om allt

Fordonen kan anpassas efter er BRFs behov. Ni kan exempelvis få fordonen stripade med er logotyp om så önskas. Vi ser även till att ni får all hjälp ni behöver med såväl installation av laddstolpar som projektering och utbildning inom tjänsten. När tjänsten väl är igång kan de boende alltid vända sig till vår kundtjänst för hjälp. Föreningen eller samfälligheten behöver inte lägga tid på administration eller support utan alla administreras av OurGreenCar.

Bokningssystem

Genom vår mobilanpassade bokningssystem är det enkelt att boka fordonen. Oavsett om man ska boka en cykel eller en bil så gör man det enkelt på ett och samma ställe. Ni kan även smidigt öppna och låsa fordonen genom antingen bokningssystemet eller via RFID-taggar. Det går även bra att koppla existerande taggar inom bostadsrättsföreningen till vårt lås- och bokningssystem.

Fossilfri framtid

Vi är unika på marknaden med våra helt fossilfria fordonspooler och bilpooler för slutna grupper. Vi ligger i framkant vad gäller kvalité av fordon, service och underhåll. Vi vill att vår hållbara mobilitetslösning ska hjälpa effektiviseringen av transporter i Sverige och bidra till ett fossilfritt samhälle. OurGreenCar är framtaget för att vara en smart mobilitetslösning med ett stort fokus på miljö och användbarhet. Vi tycker att det är viktigt att inte bara öka användandet av elfordon utan även att göra användandet effektivt. Vi vill minska antalet bilar på vägarna överlag därför erbjuder vi även elcyklar, lådcyklar, scootrar och andra eldrivna fordon för kortare transporter. Det är med allt detta i minnet som vi tar fram våra lösningar för Sveriges BRFer.

Läs vad Riksbyggen och de boende på BRF Blicken tycker om sin gröna fordonspool.

“Jag rekommenderar OurGreenCar till BRFer som söker en grön mobilitetslösning där åtagande och servicekänslan måste vara på topp.”
Peo Westin, Riksbyggen

Läs mer om BRF Blickens fordonspool

Kontakta oss

Vi gör en kostnadsfri analys av er förenings förutsättningar.

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad