ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration

Fossilfria fordonspooler och bilpooler för fastigheter och nybyggnationer

Vi erbjuder en miljövänlig lösning för byggherrar att sänka parkeringsnormen.

OurGreenCar gör det möjligt för fastigheter att erbjuda sina boende ett miljövänligt och fossilfritt transportmedel som ersättning för, eller komplement, till ett traditionellt bilägande. Vi erbjuder en fossilfri fordonspool och bilpool för slutna grupper med elbilar, elcyklar, elscootrar och el-lådcyklar åt fastighetens boende. Tjänsten är en helhetslösning där vi tar hand om allt så som försäkring, underhåll, service och rengöring. Alla fordon bokas enkelt via vårt mobilanpassade bokningssystem. Som fastighetsägare eller entreprenör slipper ni lägga tid på planering, administration och drift av fordonspoolen.

Miljö och hållbarhet

Vi vill påskynda omställningen till ett fossilfritt samhälle och minska det växande klimathotet. I Sverige körs det mer fossildrivna fordon än någonsin tidigare vilket är en oroväckande utveckling. Varje fordon som ersätts av ett laddbart fordon bidrar till att minska den totala energianvändningen eftersom en elmotor är effektivare än konventionella bensin- och dieselmotorer. Det är fastlagt att en elbil har mindre klimatpåverkan än en fossilbil, hur stor skillnaden är beror till stor del på hur elen framställs.

Använda tjänsten - en sluten bilpool för fastigheten

Våra fordons- och bilpooler är öronmärkta för de boende i fastigheten och delas inte med andra. Fordonen placeras alldeles intill fastigheten på avsedd parkering eller i ett låst garage. Det är även möjligt för flera fastigheter att gå samman och dela en gemensam fordonspool. OurGreenCar ser till att det alltid finns rena och säkra fordon tillgängliga för de boende. Med vårt mobilanpassade bokningssystem blir det enkelt för användaren att boka ett fordon och i samband med implementeringen av tjänster anordnar vi informationsmöte där vi går igenom hur tjänsten och fordonen fungerar med alla boende. Vi delar även löpande ut information- och instruktionsblad till samtliga anslutna lägenheter. Att kunna erbjuda de boende gemensamma fordon och elbilar intill fastigheten öppnar upp stora möjligheter för hur de boende kan transportera sig. För kortare sträckor kan de boende till exempel välja en elcykel eller elcooter framför en fossildriven bil. För längre sträckor som en helgutflykt kan de välja att ta elbilen. En bilpool för fastigheter och nybyggnationer bidrar till hållbar mobilitet helt enkelt.

Priser

Vi paketerar och skräddarsyr en helhetslösning som passar er med en eller flera elbilar, elcyklar och elmopeder. Vår minsta pool består av en bil och kostar enligt exemplet nedan.

Föreningen / Fastighetsägaren

Fast kostnad (exkl. moms)

Renault Zoe 5-dörrars

6290 kr/mån
Startkostnad: 16 900 kr

Boende / Användare

Tariffer (inkl. moms)

1 h 24 h Helg
59 kr 395 kr 695 kr
1,90 kr/km

Priset kan variera beroende på antal fordon, antalet anslutna lägenheter/medlemmar, samt geografisk plats.

Support, underhåll och service

Som fastighetsägare eller entreprenör slipper ni lägga tid på planering och administration av fordonspoolen och bilpoolen. OurGreenCar sköter driften, dvs allt vad det gäller support, underhåll och service av bokningssystem och fordon. Vi tar hand om all skötsel, parkering, besiktning och försäkringar. Vi ser kontinuerligt till att renhålla fordonen och gör löpande trafiksäkerhetskontroller. Vi garanterar att det alltid finns rena och säkra fordon tillgängliga för användarna. Fordonet och dess ekonomiska ansvar ombesörjs av OurGreenCar, vilket innebär att ni inte berörs av restvärdet.

Fordons- & bilpool anpassad för era behov

Eftersom våra fordons- och bilpooler är för slutna grupper har vi stora möjligheter att anpassa vårt erbjudande för er fastighets specifika behov. Vi erbjuder även striping av fordonen så att ni kan ha er logotyp eller fastighetens namn på fordonen om så önskas. Vi hjälper även till med allt från projektering och installation av laddstationer till utbildning och genomgång av tjänsten för användarna. Genom att endast vara till för slutna grupper behöver heller inga utomstående tillgång till elbilarna och de andra fordonen, de kan således placeras i ett låst garage dit obehöriga inte har tillgång.

Parkeringspolicy och parkeringsnorm för nybyggnationer

Vi hjälper er att leva upp till parkeringspolicy som behöver följas i er kommun eller stad. För att sänka parkeringsnormen behöver vi minska antalet privatägda bilar och allmänna parkeringsplatser och istället erbjuda bättre mobilitetslösningar. Samhället idag har för många stillastående bilar som tar upp onödigt mycket plats. Med vår tjänst öppnas det upp möjligheter för fastigheter att erbjuda en miljövänlig lösning till sina hyresgäster och göra det möjligt att sänka parkeringsnormen genom gemensamma bilpooler och fordonspooler.

Bokningssystem

Vi tillhandahåller ett komplett bokningssystem färdigt att användas av användarna. Med vårt API är det även möjlighet att integrera vårt bokningssystem det med era egna system och plattformar. Våra fordon kan enkelt öppnas och låsas via vårt mobilanpassade bokningssystem eller med en RFID-tagg. Det är även möjligt att koppla existerande taggar i fastigheten till vårt lås- och bokningssystem.

Fossilfri framtid

Våra helt fossilfria bilpooler och fordonspooler för slutna grupper gör oss unika på marknaden. Vi strävar efter att alltid ligga i framkant vad det gäller kvalitén av elbilar och fordon vi erbjuder samt tjänsten som helhet. För att nå målet om ett fossilfritt Sverige behöver vi smarta användaranpassade lösningar som effektiviserar resande i våra städer. Vi arbetar inte bara med att öka användandet av elbilar utan för att göra användandet smartare. Det räcker inte med fler elbilar utan vi behöver minska mängden trafik överlag på vägarna och få fler att även använda alternativa transportmedel till dagens fossildrivna fordon. Allt det här har vi i åtanke när vi tar fram bilpoolerna och elfordon för fastigheterna och entreprenörerna i Sverige.

Läs vad Riksbyggen och de boende på BRF Blicken tycker om sin gröna fordonspool.

“Jag rekommenderar OurGreenCar till BRFer som söker en grön mobilitetslösning där åtagande och servicekänslan måste vara på topp.”
Peo Westin, Riksbyggen

Läs mer om BRF Blickens fordonspool

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Ett urval av våra kunder

Skanska Riksbyggen PEAB Bonava Stena Fastigheter Wästbygg Sundprojekt Folkhem Ikano Bostad Einar Mattsson HSB OBOS Kärnhem Platzer LKF Derome Lansa Magnolia Heimstaden

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad