ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2022-10-03 Pressrelease

OurGreenCar upphandlad till Sege Park för närmare 1000 lägenheter

Tio byggherrar och fastighetsbolag har gemensamt tecknat avtal med OurGreenCar som mobilitetsleverantör till nyexploateringsområdet Sege Park i Malmö. Det innebär att boende i närmare 1000 lägenheter kommer kunna utnyttja miljömärkta bil- och cykelpoolslösningar.

Sege Park har med sina 964 nybyggda lägenheter kommit att bli ett välkänt projekt i Sverige. Energiproduktion, energieffektivisering och delningsekonomi är viktiga ledord som har genomsyrat utvecklingen av det nya bostadsområdet där OurGreenCar nu är en viktig pusselbit. Sege Park är en unik framväxande stadsdel i Malmö bland annat på grund av att man bevarar och utvecklar den befintliga parkmiljön under uppbyggnaden. Områdets Park, Segeparken anlades på 1930-talet och många av träden är kvar sedan dess och bär på en närmare 100-årig historia.

 

Bland de tio byggherrarna är flera i slutfasen med sina projekt där de första boende flyttar in i skrivande stund. Fastighetsaktörerna Tallfarm, Wästbygg, Trianon, MKB, Röda Oasen, Byggvesta, Serneke, Boklok, Sundprojekt och Derome har genom en gemensam ekonomisk förening handlat upp mobilitetslösningen bestående av ett trettiotal cykelfordon och upp till 15 bilpoolsbilar för området. Fordonen ska primärt vara placerade i Parkering Malmös mobilitetshus byggt helt i trä.

 

  • En bra mobilitetsleverantör har varit essentiellt för projektet då det är en så central del för de boende i Sege Park. Valet föll på OurGreenCar efter ett långt engagemang i projektet, mångsidiga lösningar och tydliga värderingar kring hållbarhet, säger Anders Bengtsson, VD på Tallfarm.

Värdar på plats för bil- och cykelpoolen

En annan unik faktor är att OurGreenCar arbetar med skånebolaget Drevet för att realisera mobilitetslösningarna och servicen där till. Drevet verkar som konsulter inom mobilitet och med stort fokus på cyklar, som namnet antyder. Personal från Drevet kommer husera som värdar i mobilitetshuset och kommer ge de boende en service utöver det vanliga, med hjälp på plats för att komma igång med användningen av bil- och cykelpoolen, samt olika typer av event där man kan serva sin egna cykel, använda gemensamhetsutrymmen såsom cykelverkstad.

 

  • Vi har under ett par år arbetat ihop med byggherrarna för Sege Park där vi i olika tankesmedjor låtit en rigorös mobilitetslösning växa fram. Det är fantastiskt spännande att drifta fordonspoolen till området med ett så homogent fokus på miljömässig hållbarhet och beteendeförändring. 

Även om vi arbetat med stor del av byggherrarna i många projekt utanför Sege Park är det något speciellt när samtliga går ihop i en gemensam förening för att realisera en homogen lösning med fokus på hela området, oavsett beståndets storlek hos respektive fastighetsaktör. Det tillåter oss att jobba områdesdedikerat på ett helt nytt sätt, säger Kenneth Falk, medgrundare och säljansvarig på OurGreenCar. 

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad